Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
În loc de afișele proprii, Adrian Cozma va pune pe panourile electorale documente doveditoare ale ”hoțiilor UDMR și PSD”
Florin Răchitan  - Miercuri, 15 Mai 2024

Într-o inițiativă inedită și, probabil, unică în țară, candidatul PNL pentru președinția Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Cozma, a anunțat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că va renunța la propriile afișe, iar în locul acestora va lipi pe panourile electorale documente care, în opinia sa, dovedesc ”hoțiile UDMR și PSD”.

A și început cu o serie de hârtii din care reies afacerile nu tocmai religioase care leagă Episcopia Romano-Catolică de familia primarului Kereskenyi Gabor, precum și oameni din anturajul său.

Potrivit acestora, soția primarului, prin societatea sa comercială, a ajuns în 2020 în posesia unui teren de 36 ari în zona Lacului Cubic, unde tocmai se pregătea implementarea cu multe peripeții și costuri suplimentare a proiectului european pentru amenajarea zonei cu parc și terenuri de sport. Terenul era anterior în proprietatea Episcopiei Romano-Catolice, care se pare că l-a vândut la prețul de 40.000 de euro, pentru ca ulterior soția primarului să-l revândă către un investitor local la un preț de cinci ori mai mare, profitând de explozia prețului terenurilor din zonă, tocmai datorită investiției realizate din bani europeni.

Asta după ce, în 2017, primarul Kereskenyi Gabor a semnat în fața funcționarilor europeni un document în care declara că el, personal, nu are nici un interes financiar în zona respectivă, tocmai pentru a nu exista suspiciuni de speculă imobiliară.

La fel de ”interesant” este că în același an 2020, Episcopia vinde un teren mai mare, de 65 de ari, lipit exact de terenul cumpărat de soția primarului, tot la un preț-bagatelă, către o societate comercială a cărui patron este ”omul de casă” al deputatului UDMR Magyar Lorand. Tot ca ”investiție imobiliară”, din care se pare că a realizat un profit substanțial.

De ce a renunțat la un preț ridicol unul dintre cei mai mari proprietari imobiliari din Satu Mare, Episcopia Romano-Catolică, la niște terenuri despre care știa că le va crește valoarea în următorii ani datorită proiectului european din apropiere și de ce au ajuns acestea fix în proprietatea unor oameni din anturajul liderului local UDMR?

Unul dintre posibilele răspunsuri se poate regăsi în tabelurile pe care le mai prezentase anterior deputatul Adrian Cozma. Tabelurile conțin sumele pe care le achită lunar Primăria Satu Mare, sub formă de chirii, Episcopiei Romano-Catolice, pentru clădirile retrocedate anterior de către statul român, dar în care funcționează în continuare unități de învățământ, inclusiv Liceul Romano-Catolic ”Ham Janos”, administrat chiar de Episcopia Romano-Catolică!!! Valoarea totală aproximativă a chiriilor este de 45.000 euro, în fiecare lună!!!



1040 vizite
Distribuie pe